Transport af kæledyr – råd og vejledning

Det er utrolig populært blandt danskerne at have et kæledyr i familien. Det kan være et af de mere større og krævende men også meget givende dyr såsom en hund eller en kat, eller måske noget mindre som et marsvin, en hamster eller en kanin. Under alle omstændigheder kan der opstå forskellige situationer eller behov for at skulle transportere sit kæledyr med sig et sted hen, og her er det rigtig vigtigt at man på forhånd har sat sig ind i de gældende regler og retningslinjer for transporten, således at dyret får den bedst mulige oplevelse af denne uvante situation. Der kan være forskellige hensyn man skal tage, alt efter hvilket kæledyr man skal transportere, og derfor er det også vigtigt, at man sætter sig ind i og anskaffer de hjælpemidler, såsom et bur eller en form for sele, der kan holde dyret fast, og som det kan blive transporteret i.

 

Tag dine forhåndsregler mod dyrets køresyge

Som nævnt i det ovenstående er det rigtig vigtigt, at dyret får en god oplevelse og ikke skal opleve eller opbygge frygt for at blive transporteret. Dette skal man tage sig god tid til at sikre, og at sørge for at dyret ikke oplever, fordi det både vil gøren transporten til en bedre oplevelse for kæledyret, men det vil også gøre det langt nemmere for én selv at skulle have sit kæledyr med sig rundt, hvis det er vant til at blive transporteret, og det ikke forbinder det med noget slemt, eller med noget som det skal frygte. Derfor skal man også være på forkant med køresyge, som nemt kan forekomme. Det kan enten være med køresygepiller, hvis man skal ud på en meget lang køretur, eller ved at være sikker på at dyret har plads og luft nok og til at kunne se ud. Det er vigtigt, at dyret kan følge med ud af vinduet, ganske som mennesker, hvis det begynder at føle sig utilpas.

 

Overvej en ekstra gang om din hund skal spændes fast

I Danmark er det ikke lovpligtigt, at man skal spænde sin hund fast, når man har den med i bilen, men derfor kan det være en god idé at overveje sagen alligevel. For man vil jo naturligvis ikke have at ens hund skal kunne komme til skade, hvis uheldet er ude. Samtidig kan man også undgå pludselige bevægelser for hunden, hvis den pludselig bliver bange eller andet uforudset, og særligt hvis det er en større hund, kan det være ubehageligt, at den kan bevæge sig frit rundt i hele kabinen, hvis den er ophidset. Man kan derfor overveje, om man skal have fat i en form for sele til sin hund, som passer til den, og så man kan være sikker på, at dens sikkerhed også er i top under transporten. Langt de fleste mennesker vil gerne have, at deres kæledyr har det så godt som muligt, og derfor er der også mange forskellige tilbud til at gøre transporten af kæledyrene nemmere og mere sikker.